Sunday, September 25, 2011

~Oh! Ketika Cinta Bertasbih~


Assalamualaikum....

Tengah layan Ketika Cinta Bertasbih...di CH142...layan weekend sebab weekdays dah tak sempat nak layan... aiseh..lambat giler aku nih... orang lain dah khatam kot KCB nih..aku baru nak jatuh cinta... nih semua gara-gara Astro Indo Pack.. mula-mula tengok masa Indo Pack bersiaran percuma... sekali 'ter'subscribe plak Indo Pack... Demi nak tengok KCB... Kalo harap kan citer lain kat Indo Pack memang hampeh giler... Dok ulang jer movie yang sama... sabo jer la...

Ingatkan aku jer yang layan KCB nih...time raya arituh siap bawak smartcard balik raya kat Kuching.. bajet2 orang rumah tak layan KCB... ternyata wa silap.. lupa lak my mom kaki sinetron..semua layan KCB including my Dad..my niece jugak..si Aqilah... wat penat jer bawak smarcard Astro..ehehehe...Encik asben pon layan gak KCB nih..kekadang dia plak yang terlebih emo..eheheehe

Bila tengok KCB.. rasa best jer.. KCB nih tak mengarut macam sinetron lain... sangat Islamik.. Tiada kisah cinta yang merepek-repek... banyak memaparkan kisah-kisah yang boleh menjadi teladan dan penuh makna....kadang-kadang menusuk ke dalam hati...hmm... susah nak explain... kalo nak tau tengok sendiri yer... layannnn...

Karya Habiburrahman El Shirazy memang selalu Tip Top... macam Novel Ayat-ayat Cinta walaupun movie AAC tidak sehebat novelnya....