Wednesday, November 30, 2011

:: Nak Di Luahkan... ::

Assalam & morning...

Sehari dua banyak benda yang nak difikirkan... berlegar-legar di kepala... berlegar-legar di dalam hati... tapi susah tol nak meluahkan.. lebih-lebih lagi bila melibatkan encik hubby... hmmm... ada something yang nak discuss dengan di tapi tak tau macam mana nak mula... tak tau pendekatan apa yang paling sesuai... discuss santai-santai atau discuss secara serius... tapi ni perkara yang agak serius... hmmpp... buntu...

Dan satu lagi.. benda nih agak sensitive... aku takut aku terbawa emosi... susah jadi ratu air mata nih... hmmmpp... buntu lagi...

Thursday, November 17, 2011

:: Siboh Kitak Nangis - Zee Avi ::



Translation( from youtube comment)

Oh dear, don't you cry, People's mouths(words) can be mean. Oh dear, don't take it to heart they will go away, before too long. I don't care, whether it's storm, or thunder, or lightning, I'll be by your side, if ever you need me. Oh dear, please stop crying, I hate seeing you broken-hearted. Oh no matter dear, the world is really fair, as long as we don't forget who we are. I don't care, whether it's storm, or thunder, or lightning, I'll be by your side, if ever you need me If ever you need me.

:: Komplen gemuk tapi.... ::

Assalamualikum...

Dah tepu kepala otak buat taking-off... berkocak-kocak dah otak pikir caner arkitek menggambarkan kedudukan tangga dalam drawing nih... berpusing-pusing plak tangga nih aku tengok...err..

Berbalik kepada tajuk entry.... hmmm... komplen gemuk? saper ek? Saya la... sape lagi...;)

Selalu cakap badan dah naik...dah gemuk..dah berisi...dah berat...

tapi... makan tak hengat punyer...

pagi nasi lemak, tengahari makan biskut jer..konon nak diet...tapi bila malam.. sibuk soh hubby tapau macam-macam... dua hari lepas sibuk nak makan spagetti carbonara meat ball hasil air tangan Uncle William..sedapnya hingga menjilat jari...nyum! nyum! dua malam berturut-turut makan carbonara meatball... sebab portion Uncle William nih sangat banyak, aku bahagi dua... boleh makan dua kali...nak habiskan memang tak larat.. tapi kalo makan kat kedai larat jer habiskan... misi diet kan.. kena la makan separuh-separuh...

Semalam diet kalah lagi... hubby dinner kat The Ship... and tapaukan chicken chop... ya Allah... sedap giler... ahaha... makan chicken chop tengah malam... lepas makan..tido.. huh..elok sangat la tu kan... tak senonoh punya pompuan.. :P

hari nih nak diet... makan pau coklat seketul for breakfast... plan nak makan nasik lauk ikan for lunch and dinner tak nak makan nasik... nak makak kek batik jer... oh yer.. pagi tadi sempat buat kek batik... tak tau la apa rasa... balik nih baru nak try... arap2 sedap la yer...:P

Tuesday, November 15, 2011

:: SPM..SPM ::

Haih... bebudak form 5 tengah exam SPM skrang nih... nebes nyer...adoi... ahaha...

Kat FB, adik2 junior ku sibuk mengimbau kenangan masa diaorang SPM dulu-dulu... ehehe... akak nih dah tua sangat dah nak mengimbau kenangan... aku SPM taun 1999... 12 tahun yang lalu... mak aih... lebih sedekad...

result SPM aku sangat lah biasa2 sahaja.. untuk student SBP, result aku tuh cam sampah giler... ahaha... tapi syukur la.. pangkat satu lagi.. belas2 lagi aggregat...

nape ntah..dulu aku malas sangat study...yang aku reti dulu...TIDO!! Tido dalam kelas..Tido masa prep malam...tido masa prep petang... Tido lagi masa time riadah.... bila ntah masa aku study dulu... yang aneh nya..result aku not bad la... hmm..kalo aku rajin studi dulu mesti result aku gempak... ehehe...

masa SPM, aku ada personal tutor... yang pastinya personal tutor aku tuh one of best student kat sekolah aku... ehe.. tiap-tiap hari aku 'dipaksa' study... persoanl tutor aku akan buat pantauan dari jauh... (biasa la, time SPM tak boleh jumpa... :P) tapi aku nih memang kaki tido... aku ingat lagi ada satu hari tuh... esoknya nak paper Add Math.. malam sebelumnya lepas selak-selak buku ala kadar (belakon study depan spy personal tutor), balik asrama, aku terus pengsan alias tido mati... Roomates aku semua berusaha keras kejutkan aku bangun study tapi usaha diaorang gagal! Pagi nya aku dapat bebelan free daripada diaorang... nak tau result Add Math aku?? ahahaha... ~A~ ok!!.. 'berkat' tak study... :p

Best kan jadi aku..tak study pun dapat A... ehehe... aku dapat A sebab aku memang cepat paham Math.. kalo subjek lain aku tak study memang confirm la dapat E....macam Biology ngan Sejarah... ehehe... tiap kali test markah tak pernah lebih daripada 40... sadis giler... Subjek Sejarah gua paling lagend.. cikgu soh dok depan time subjek sejarah sebab nak kasi gua fokus & tak fail sejarah...memalukan jer..nasib baik bapak aku tak tau... ngeee...

Rindu la time sekolah... rindu kat kengkawan... suasana sekolah... zaman anak remaja...

Tuesday, November 08, 2011

:: Tahun Sakit ::

Dah seminggu nih dok sakit pinggang... paling tak tahan bila duduk lelama dalam kater..nasib baik kampung hubby kat Muar jer..2-3 jam dari KL... kalo Kelantan ke Terengganu ke Kedah ke... surrender aku balik naik kater...

Dah lama tak sakit pinggang nih... tah la.. banyak tol penyakit datang bertandang kat badan aku semenjak dua menjak nih... allergy tak yah citer la..pantang salah makan sikit, mula la tergaru sana tergaru sini... bulan lepas paling teruk... Dah jupe Head of Dermatology sepital Prince Court pon still gitu jugak.. malas la aku nak jupe lagi..wat abis duet jer..baik aku g shopping...ahahaha...(marah laki aku..oppss)...

Manusia nih memang sifat dia tak pernah nak bersyukur kan? huhu

Dulu nak sangat badan berisi... dulu aku berlagak..makan banyak pun tak gemuk-gemuk.. sekarang nih Allah dah tarik nikmat tuh.. Tahun 2011...badan aku naik mendadak.. memang aku berselera sangat makan sekarang nih..aku cuba control but still badan aku naik...

Bila badan dah naik... penyakit mula datang... aku jadi cepat penat.. dulu santai-santai jer wat site valuation naik sampai tingkat 20..naik tangga tau.. sekarang nih..naik tingkat dua pun aku dah termengah-mengah...

Pertambahan berat yang drastik..10kg dalam beberapa bulan.. tumit aku tak mampu nak tampung berat badan aku... jadik nyer.. kalo berdiri lama or berjalan lama/jauh.. sakit tumit yang amat... even kalo duduk jer pun tumit boleh sakit... Hobi meronda/mentawaf/jalan-jalan cari pasal terpaksa di kurangkan...sebab tak tahan sakit tumit...huhu.. tak suka tau.. aku suka jalan-jalan.. uwaaa...

Sepanjang 2011 hingga november nih... aku dah pergi semua klinik yang ada kat Sri Damansara termasuk klinik gigi...:)

Mungkin aku perlu exercise..... pergi gym mungkin... hmmm....

Thursday, November 03, 2011

:: Jar of Heart - Christina Perri ::

I know I can't take one more step towards you

Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love
I loved the most

And I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul

So don't come back for me
Who do you think you are?

Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?

Who do you think you are?

Who do you think you are?

sajer jer letak vid nih...suke tgk maddi jane...cute... ehehe