Thursday, February 09, 2012

:: Site valuation @ Legoland, Nusajaya ::

Assalamualikum...

Penat semalam masih terasa lagi...

Dah lama sangat rasanya tak berpanas sakan..maybe next time aku nak bawak topi 'bercanda di tepian pantai'.. site macam padang jarak padang tekukur... takder pokok... pokok baru nak tanam ada la.. cam idup segan mati tak mau jer aku tengok... cian pokok-pokok..

Rasa penat sangat sebab bangun pagi-pagi nak kejar flite kol 7.35 pagi. Terpaksa la bangun pukul 4.30 pagi.. kol 5 dah gerak dah pegi KL Sentral... mengejar plak ERL pukul 5.40pagi.. sib baik sempat.. 28minit ke KLIA sempat jugak la lelap...

Sampai JB pukul 8.15pagi.. amik teksi pegi Anjung Food Court, Nusajaya. Nasib baik pegi berdua dengan Lia.. sebenarnya aku temankan cik Lia.. ehehe...

Site valuation start pukul 10am.. kalo ikut tentatif diaorang nih kol 9 tapi biasa la kan... janji manusia... Cuaca sangt panas! Site takder la besar sangat pun tapi cukup besar la untuk membuat aku rasa nak pengsan.. ahaha...

abis site valuation pukul 1 lebih. Pegi lunch then kol 3 pakcik teksi datang ambik.. niat di hati nak la jugak singgah Johor Premium outlet (JPO) tapi apa kan daya... tengok jer la dari tepi jalan.. tak sempat... sampai airport, solat, terus boarding... fuh! penat giler rasa... kaki dah tak larat nak jalan...

Kepenatan melampau. Mungkin sebab dah lama sangat tak pegi site. pastu badan dah makin berat.. ahahaha... kesimpulannyer... kena la rajin-rajin berjalan... exercise kaki dan tumit...

Friday, February 03, 2012

::Terengganu 2012 ::

Assalamualaikum...

Selamat hari Jumaat... :)

Hari nih nak sharing cuti-cuti Terengganu.. cam dah basi tapi nak sharing sharing jugak... :)

Tahun Baru Cina baru nih, kitorang pergi Terengganu for my cousin's wedding... majlis sambut menantu. Rumah pengantin lelaki kat kampung Kubang Jela, Kuala Terengganu. Tak ramai family dari Sarawak yang dapat datang. Last minute.. tak sempat nak cari tiket flite murah... Walaupun ber-7 jer tetap MERIAH!!! biasalah kan.. kerutunan Haji Seman yang havoc... ehehe

My parents datang KL ari Jumaat (20 January 2012) then bertolak ke Terengganu keesokannya. Mok Nor (auntie), Mok Udin (uncle) and Adi (cousin) direct ke Kuala Terengganu Jumaat tuh.

We arrived Kuala terengganu aound 3pm gitu la... sampai-sampai jer terus pegi Pasar Payang sebab family makcik aku tengah cuci mata kat Pasar Payang. Dari Pasar Payang, minum-minum kat tepi pantai. Somewhere at seberang takir. aku pun tak tau nama tempat tuh. Pak Pengantin yang bawak...ehehe... Dah kenyang, baru pergi homestay.. Hmm.. not bad la homestay dia... 2 bilik dengan ruang tamu yang besar. Satu bilik untuk ladies, satu bilik untuk gentleman.. Hero dua orang (my hubby & Adi) tido luar... ehehe... Lepas Maghrib, pegi rumah pak pengantin.. MAKAN!! ehehe... family mertua Cik Mala( mak pengantin) sangat la baik.. i LIKE!!

Kenduri hari Isnin... so, ari Ahad.. jalan-jalan dulu kat Kuala Terengganu... akhirnya, kali ketiga melawat terengganu, aku sampai jugak kat MASJID KRISTAL!!! kebetulan Sultan Mizan ada function.. merasa la Haji Jamil bersalam dengan Sultan Mizan. ehehe...
Sempat jugak naik TTI River Cruise... menyusuri sungai Terengganu... :)
Lepas naik cruise, masuk Taman Monumen plak... time tuh cam dah tak larat nak jalan sebab sebelum sampai TTI, kitorang pegi jalan-jalan tempat lain dulu... last-last sewa buggy jer... semua kepenatan... sampai kan nak kuar dinner pun tak larat.. ahaha.. tapi kuar jugak.. balik dinner singgah rumah auntie Yah.. Balik tuh semua terus pengsan!!
Isnin... kenduri...
lpeas kenduri, terus balik KL... sambung berjalan plak kat KL.. sempat pegi Nilai... :)

Thursday, February 02, 2012

:: Hasil di kedai buku ::

Assalamuaikum...

Semalam cuti.. hari wilayah... tapi hubby keje.. niat hati nak g Ikea tapi tak jadi sebab jalan jem sangat dari Kota Damansara nak ke Ikea.. last-last pegi Giant KD jer.. huhu.. nak cari hadiah untuk Haris.. anak Cik Shud.. Nasib ada kedai buku kat Giant.. dapat gak la hadiah untuk Haris...

Happy Birthday dear Haris Amri... Haris dah 3 tahun (31st Jan).. hadiah untuk Haris daripada auntie emi... semoga bermanfaat untuk Haris dan adik Haris, Hafiy... :)

Dear friends... ehehe
Perasan kreatif la konon... :P