Wednesday, May 30, 2012

:: Sunan Musafir ::

Alhamdulillah...

Bertemu jugak dengan Sunan Musafir .. akhirnya...

Tak sengaja tersinggah kedai buku... mula-mula nak pegi ofis hubby jer ambik broadband. Kebetulan hubby ada kat ofis, terus pergi makan kat The Curves... hubby plak baik hati temankan aku yang MC nih jalan-jalan dengan syarat malam nanti kena tolong hubby buat claim... ahahaha... Yess Bossssss!!

Ini lah dia yang di cari-cari... hardcover okey! tak penah aku beli novel hardcover nih kecuali beli  novel masa Big Bad Wolf... ehehe...


Ternampak pulak novel Kak Su... Nyanyian Tanjung Sepi... dah lama cari... jumpa plak semalam... satu-satunya novel Kak Su yang ada di rak buku MPH.... hmmm...

Ramlee Awang Mushid & Noor Suraya... dua penulis paling aku suka... :)

~~ ulang baca Tanah Andriyana sambil layan  MC hari pertama ~~~

:: Ratu MC ::

Assalamualaikum....

Hmmm... aku la Ratu MC tuh.... ehehehe

Awal bulan ari tuh dah MC sehari... tak abis lagi bulan May dah MC lagi 2 hari... bulan May nih jer aku MC 3 hari... belum kira lagi bulan-bulan sebelum nih... sebulan sekali kot MC.. aku rasa aku yang paling selalu claim medical kat opis nih... nasib baik tak der / tak di nyatakan sebarang limit untuk medical claim... so, belasah jer la.. selagi bukan bill specialist... ok lah tuh kan.... Alhamdulillah... ringan sikit beban... tau-tau jer la kos perubatan sekarang nih... deman-deman biasa pun dah kena RM70..

Sejak dok Sri Damansara lebih setaun dah... aku rasa semua klinik kat Sri Damansara (SD6-SD15) termasuk la klinik gigi aku dah try... dah tau dah mana yang murah mana yang mahal mana yang berkesan ubatnya mana yang baik doktor nyer... haaa... hebat tak hebat tak tau la aku....

arap-arap lepas nih takder dah MC2 nih sumer..

Hmmm... kalo makan Duphaston memang ada side effect eh ngan period?? sape boleh tolong jawabkan soalan aku ni? huhuhu Duphaston nih doctor kasi masa aku pergi check ngan gyne ari tuh... sebab tak serius, doc just kasi Duphaston yang perlu di makan pada hari ke-12... aku yang tak berapa nak arif tentang ubat-ubat nih buat la research n tau la yang Duphaston nih ialah ubat hormon rupenyer.... haish... dah doc kasi, makan jer la ....for 2 weeks.. bila dah makan selama seminggu, tetiba cam period plak... tapi sikit sangat... period jadi selang-selang plak.. hari ni ada esok tak der..lusa ada plak... sampaila hari ke 14 aku makan Duphaston nih, aku betul-betul yakin yang aku period walaupun belum  tiba masanya... sesuatu yang pelik.. tapi aku just positif jer.. maybe pengambilan Duphaston tuh untuk membetulkan kitar haid aku yang selalu lambat...hmmm....


Thursday, May 10, 2012

May 10, 2012

Assalamualaikum....

Ehem... baru berkesemaptan nak mencorat-coret kehidupan kat sini... Sibuk memanjang... Sibuk dengan majlis perkahwinan adik tersayang.... Sibuk juga dengan sakit pening.. Bersambung lagi kesibukan kerja, mengira kepingan2 LEGO (site valuation), site meeting bla.. bla.. bla..

Alhamdulillah.. hari ni bernafas seperti biasa..

Banyak lagi agenda nak buat untuk bulan-bulan kedepan. Terdekat, majlis sambut menantu kat Johol Negeri Sembilan lagi 2 minggu i.e. May 26,2012. Hari Jumaat dah kena g Johol. Family sampai Jumaat malam terus ke Johol. Kenduri hari Sabtu, rombongan balik Kuching hari Ahad.

Sepanjang bulan Mei.. hubby sangat sibuk.. so, saya kena pikirkan apa saya nak buat bila hubby takder kat rumah.. Nasib baik sepupu saya si Suria dah transfer sini.. Ada jugak la teman nak melepak. Tempat yang di tuju.. tak der lain la.. Jalan TAR.. SOGO.. Maybe next time nak pergi Midvalley plak..

Weekend nih Mother's Day!! Dah discuss dengan Adeng nak kasi ape kat mak.. Weekend nih pergi cari.. :)

A'ah la.. hari nih birthday Kak Shikin.. kakak ipar ku.. :) Happy Birthday Sis!!

Untuk mak.. Happy Mother's Day!! ADIK SAYANG MAK!!