Monday, June 25, 2012

:: Bila mereka berbaju MAGENTA ::

Hola...

Berhujung minggu di Pulau Pangkor...

Seronok...

Yang tak berapa nak seronok, orang ramai sangat kat pantai... ehehe.. weekends.. mesti la orang ramai..

Citer pasal baju Magenta...

Aku yang dok cadang soh buat baju magenta.. dah hubby soh aku pilih kaler.. aku pilih la magenta.. hubby pun ok jer.. dah tanya kat depa2 semua tu.. semua dok kata ok.. tak tau la kalo dalam hati rela dalam tak rela nak pakai baju magenta especially jejeka-jejaka tu semua.. ehehe..

Nasib baik masa balik hari ahad tu semua nampak cool jer pakai t-shirt magenta... ehehe..


Kitorang memang COOL!!!

Hopefully next time akan ramai lagi yang sudi nak join aktiviti kitorang nih.. bertambah meriah.. asek asek budak laki DBQ jer...  sib baik wife diaorang super cool.. :)

Tuesday, June 12, 2012

:: Bantu Doa ::

Assalamualaikum...


Teman-teman maya yang baik hati... kakak aku pagi nih dah masuk wad untuk deliver her 4th baby... tapi sampai sekarang baby nya belum keluar... menurut abang ipar aku ada masalah sikit dan perlu di operate... 


Mohon doa semuanya... semoga my sis & her baby selamat... InsyaAllah... Amin ya Rabbal A'lamin... 

Monday, June 11, 2012

:: Gila - gila remaja ::

Assalamualaikum..

Hola..

Last Saturday, ikut hubby pegi kenduri kawin schoolmate dier.. kat JB.. majlisnya kat Sangkar Kristal.. INterseting wedding ceremony.. combination of modern and traditional... masa kat wedding tuh, ada sorang mamat yang nampak sangat-sangat la familiar...bila tanya hubby, hubby cakap mamat tuh budak UTM.. owh.. no wonder la cam familiar..pernah nampak kot dulu kat UTM...

Lama jugak aku dok pikir.. siapa dia? siapa dia? Finally!! Abang PARAM!! Ahaha... PARAM = Pasar Ramadhan.. bukan Param yang pelakon tuh tau...

Al-kisahnya.. dowlu2 masa zaman gila-gila remaja..aku dan beberapa orang sekutu aku.. C-yah, Yusmah, Rozie, Liyana.. sangat suka bagi gelaran kat orang-orang yang selalu sangat kitorang terserempak, terjumpa or ternampak sekitar UTM... especially kat PARAM...masa bulan puasa... ehehe.. tak senonoh tul perangai...

Dan.. mamat yang aku jumpa sabtu lepas adalah salah seorang daripadanya.. sebab muka dia ala-ala Shah In-Team (time dulu2 kan glemer giler).. muka dia melekat la kat 'hati' kitorang nih... terserempak/terjumpa/ternampak mamat nih hampir setiap hari kat PARAM... maka dapat la dia nama Abang PARAM... :)


Selain Abang PARAM.. ada jugak yang dapat nama Taufufa... sebabnya tiap kali jumpa dia, dia beli / bawak TAUFUFA... melekat terus.. walaupun akhirnya kitorang tau gak nama sebenar Taufufa, still jugak namakan dia Taufufa... dalam banyak-banyak nama nih, TAUFUFA yang paling kitorang ingat sekali... Syed Taufufa... ehehe

Ada kagi a few names yang aku dah tak ingat dah...

Rindu la UTM.. and those 'notty' days with my buddies.. Asiyah, Yusmah, Rozie n Liyana... :)





Tuesday, June 05, 2012

:: Revenge ::




Malam nih finale tv series Revenge kat Starworld... semalam dah tercekik bila tengok Nolan kena cekik... cam berdebar-debar plak nak tau pe jadik kat Emily malam nih..

Once upon a time...


Semalam adik aku upload gambo nih kat facebook... terpana aku kejap.. Oh my Gucci!! Kurus giler aku... ahahahahaha... Nih gambar taun 2003 masa wedding kakak aku... gambar nih dah 9 tahun.. time nih aku muda remaja lagi.. 30 tolak 9 braper? kira la sendiri yer... berat badan sekarang pun dah bertambah sama dengan umo.. ehehe... 

Sekarang nih gambar family aku akan penuh satu gambar... ahli dah bertambah-tambah... menantu dah 3.. cucu plak dah nak bertamabh lagi sorang jadik 4... haaa.. selain daripada saiz juga bertambah... ehehe...

Friday, June 01, 2012

:: Gendang Sarawak vs Caklempong ::

Assalamulaikum...

Selamat hari Khamis... :)

Last weekend, berlansungnya majlis sambut menantu adik aku kat Johol, Negeri Sembilan... Maka itu, Jumaat malam, bermulalah perjalan Rombongan Cik Kiah Haji Jamil ke Negeri Sembilan.... ehehe...

Berbalik kepada kenduri kat Sarawak, as usual, bapak aku akan ambik Kumpulan Gendang Sarawak untuk buat persembahan sepanjang majlis. Dan pastinya kumpulan gendang nih merupakan favorite mak aku yang mana salah sorang ahlinya bekas jiran aku...

~ gendang melayau sarawak ala-ala moden~

Secara ringkasnya, gendang melayu sarawak nih selalu di persembahkan semasa majlis kenduri kawin.. biasa orang buat malam sebelum kenduri... tapi bapak aku buat siang semasa majlis berlangsung... lain sikti dari kebiasaan...

Masa kenduri kat Negeri Sembilan, rombongan dari sarawak di sambut dengan Caklempong... Diringi kumpulan Caklempong dari dari tempat letak kereta sehingga ke depan rumah pengantin. Sepanjang majlis telinga di jamu dengan caklempong... power owkey diaorang nih.... :)

Rombongan Cik Kiah sibuk ambik gambo... ehehe