Wednesday, August 15, 2012

:: Iftar @ Restoran Rebung Chef Ismail ::

Assalamualikum..

Isnin ari tu buka puasa kat Restoran Rebung Chef Ismail kat Bangsar. Berbuka puasa dengan kengkawan sekolah rendah Encik Suami.

Sekolah rendah??? Wow.. kagum kejap... aku nih kengkawan sekolah menengah pun dah tak jumpa dah... ahaha.. kengkawan U pun sekerat dua jer..

Salah seorang kawan Encik Suami tu baik dengan Chef Ismail... sempat la jugak kitorang nih berposing-posing dengan Chef Ismail...

Ramah orang nyer.. and very down to earth..bak kat omputeh... i like!!

Sempat jugak merasa kueh tat nenas fresh dari dapur Chef Ismail... panas-panas lagi masuk dalam tekak.. sedap! sambil-sambil dia bagi nasihat tentang kehidupan... best kan? hmm.. suke sangat kat dia...

Semalam aku upload la gambar kitorang ngan Chef Ismail... encik suami pun tag la kengkawan dia... pagi nih.. terkejut aku.. Chef Ismail comment aku nyer gambo... aiseh... cam mimpi plak... ehehe.. Tengkiu Chef.. I leb yu... :)

Ni la dia muka-muka excited jumpe Chef Ismail... especially yang pakai baju itam polkadot tuh... ehe

Monday, August 13, 2012

:: Dendang Perantau ::

Assalamualaikum...

InsyaAllah lagi beberapa hari jer lagi nak raya...

Excited? hmm.. biasa-biasa jer..

Rasa berat plak nak melepaskan Ramadhan...

Tak puas rasanya berada di bulan Ramadhan... masa sangat cepat berlalu.. sedar-sedar dah nak hujung Ramadhan...

Tahun nih giliran beraya di kampung saya... :)

Kesian pulak kat encik suami... genap tahun yang ke 30 beraya, kena beraya di peratauan pulak...

Yang tak tahan nya.. setiap kali dengar lagu raya mula la cik abang tuh buat-buat muka sedih... alahai.. Kadang-kadang geram jugak.. terkeluar jugak ayat tak best dari mulut nih... adeh.. buat dosa di bulan Ramadhan nih...

Tahun nih, semangat raya tuh dah kurang... mungkin faktor usia.. keseronokan menyambut Syawal tu dah tak sama macam dulu-dulu...

Terkenang zaman kana-kanak dulu... hari raya sangat di tunggu-tunggu... bukan sebab nak kutip duit raya... tapi nak kira berapa banyak rumah dah pegi masa raya... duit raya tu kira bonus..kalau ada, adalah.. kalau takder, ok jer... :) minum air gas sampai demam-demam...

Bulan puasa kali nih, encik suami sangat sibuk... berbuka sorang-sorang tuh dah biasa dah... hujung minggu pun encik suami kerja.. kalau nak shopping, kena la roger-roger sepupu.. nasib baik ada sepupu kat sini.. ehehe.. nasib baik jugak parents datang sini shopping raya.. ada la jugak cuci-cuci mata...

Basically, baju-baju raya & tudung dah beli dah sebelum puasa... kali nih, alhamdulillah, ada rezeki lebih sikit, shopping gift raya untuk parents, siblings, in-law , nieces, nephews... seronok gak shopping untuk orang lain nih..  paling best beli baju baby safiyyah.. comel-comel sangat baju baby girl.. rasa nak borong semua jer..

InsyaAllah, Jumaat nih balik Kuching..tak sabar nak peluk cium Safiyyah...ehe. & Rabu balik KL balik..then balik Muar pulak...:) Tahun nih tak merasa la beraya di Terengganu... family in-law balik terengganu raya pertama... InsyaAllah, taun depan..:)

Sekian, coretan sebelum raya..

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin..

Maafkan saya andai ada tersilap bahasa sepanjang menulis di blog ini... :)