Friday, February 03, 2012

::Terengganu 2012 ::

Assalamualaikum...

Selamat hari Jumaat... :)

Hari nih nak sharing cuti-cuti Terengganu.. cam dah basi tapi nak sharing sharing jugak... :)

Tahun Baru Cina baru nih, kitorang pergi Terengganu for my cousin's wedding... majlis sambut menantu. Rumah pengantin lelaki kat kampung Kubang Jela, Kuala Terengganu. Tak ramai family dari Sarawak yang dapat datang. Last minute.. tak sempat nak cari tiket flite murah... Walaupun ber-7 jer tetap MERIAH!!! biasalah kan.. kerutunan Haji Seman yang havoc... ehehe

My parents datang KL ari Jumaat (20 January 2012) then bertolak ke Terengganu keesokannya. Mok Nor (auntie), Mok Udin (uncle) and Adi (cousin) direct ke Kuala Terengganu Jumaat tuh.

We arrived Kuala terengganu aound 3pm gitu la... sampai-sampai jer terus pegi Pasar Payang sebab family makcik aku tengah cuci mata kat Pasar Payang. Dari Pasar Payang, minum-minum kat tepi pantai. Somewhere at seberang takir. aku pun tak tau nama tempat tuh. Pak Pengantin yang bawak...ehehe... Dah kenyang, baru pergi homestay.. Hmm.. not bad la homestay dia... 2 bilik dengan ruang tamu yang besar. Satu bilik untuk ladies, satu bilik untuk gentleman.. Hero dua orang (my hubby & Adi) tido luar... ehehe... Lepas Maghrib, pegi rumah pak pengantin.. MAKAN!! ehehe... family mertua Cik Mala( mak pengantin) sangat la baik.. i LIKE!!

Kenduri hari Isnin... so, ari Ahad.. jalan-jalan dulu kat Kuala Terengganu... akhirnya, kali ketiga melawat terengganu, aku sampai jugak kat MASJID KRISTAL!!! kebetulan Sultan Mizan ada function.. merasa la Haji Jamil bersalam dengan Sultan Mizan. ehehe...
Sempat jugak naik TTI River Cruise... menyusuri sungai Terengganu... :)
Lepas naik cruise, masuk Taman Monumen plak... time tuh cam dah tak larat nak jalan sebab sebelum sampai TTI, kitorang pegi jalan-jalan tempat lain dulu... last-last sewa buggy jer... semua kepenatan... sampai kan nak kuar dinner pun tak larat.. ahaha.. tapi kuar jugak.. balik dinner singgah rumah auntie Yah.. Balik tuh semua terus pengsan!!
Isnin... kenduri...
lpeas kenduri, terus balik KL... sambung berjalan plak kat KL.. sempat pegi Nilai... :)

No comments: