Wednesday, May 30, 2012

:: Ratu MC ::

Assalamualaikum....

Hmmm... aku la Ratu MC tuh.... ehehehe

Awal bulan ari tuh dah MC sehari... tak abis lagi bulan May dah MC lagi 2 hari... bulan May nih jer aku MC 3 hari... belum kira lagi bulan-bulan sebelum nih... sebulan sekali kot MC.. aku rasa aku yang paling selalu claim medical kat opis nih... nasib baik tak der / tak di nyatakan sebarang limit untuk medical claim... so, belasah jer la.. selagi bukan bill specialist... ok lah tuh kan.... Alhamdulillah... ringan sikit beban... tau-tau jer la kos perubatan sekarang nih... deman-deman biasa pun dah kena RM70..

Sejak dok Sri Damansara lebih setaun dah... aku rasa semua klinik kat Sri Damansara (SD6-SD15) termasuk la klinik gigi aku dah try... dah tau dah mana yang murah mana yang mahal mana yang berkesan ubatnya mana yang baik doktor nyer... haaa... hebat tak hebat tak tau la aku....

arap-arap lepas nih takder dah MC2 nih sumer..

Hmmm... kalo makan Duphaston memang ada side effect eh ngan period?? sape boleh tolong jawabkan soalan aku ni? huhuhu Duphaston nih doctor kasi masa aku pergi check ngan gyne ari tuh... sebab tak serius, doc just kasi Duphaston yang perlu di makan pada hari ke-12... aku yang tak berapa nak arif tentang ubat-ubat nih buat la research n tau la yang Duphaston nih ialah ubat hormon rupenyer.... haish... dah doc kasi, makan jer la ....for 2 weeks.. bila dah makan selama seminggu, tetiba cam period plak... tapi sikit sangat... period jadi selang-selang plak.. hari ni ada esok tak der..lusa ada plak... sampaila hari ke 14 aku makan Duphaston nih, aku betul-betul yakin yang aku period walaupun belum  tiba masanya... sesuatu yang pelik.. tapi aku just positif jer.. maybe pengambilan Duphaston tuh untuk membetulkan kitar haid aku yang selalu lambat...hmmm....


2 comments:

Nad @ MamaZakwanNayli said...

emi,
migrain ke?

~emmie marja~ said...

tak... domam lepas kenduri.. sakit tekak.. 3 hari tak kuar suara... ahahaha...