Wednesday, August 10, 2011

:: 10 Ramadhan ::

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 10 Ramadhan... cepat sangat... Tapi Alhamdulillah... Memang Ramadhan penuh barakah... sepanjang Ramadhan, hati rasa sangat tenang... hati jadi selalu mengingati Allah s.w.t. Hati juga semakin sering mengingati mati...jadi insaf.. Hati juga sesalu ingin melakukan kebaikan.. memperkukuhkan yang asas dalam ibadah... menjaga aurat sesempurna mungkin... menjaga tingkah dan tutur kata agar tidak tersasar...Hmmm... indahnya Ramadhan...

Cuti raya tak apply lagi.. taun nih kena amik cuti raya yang panjang... 2 minggu... Sebelum bercuti, kena kerja keras dulu... in 2 weeks time, ada tender nak kuar.. beberapa hari sebelum cuti raya... adeh...kena bertungkus lumus siapkan tender dulu.. baru bleh cuti dengan aman... nasib baik projek kecik jer... tapi BQ pun lintang pukang lagi.. kena bawak keja balik rumah ler jawabnya... huhu. .insyaAllah akan siap pada masa yang di kehendaki.. cuma kena planning betul-betul..Aja! Aja!

Sabtu nih ada arisan...ehehe... berbuka puasa dengan BFF ku..ehe.. wat kat umah Cik Lia.. InsyaAllah nak buat Laksa Sarawak dengan pear asamboi..request cik Lia.. Cik Shud nak makan Mi Kolok..tapi maap..maap...maap.. saya tak reti buat Mi Kolok..ehe.. kalo sempat nanti singgah Dapur Sarawak yer... :P

Ok la... Selamat berpuasa semua.. :)

4 comments:

m-i-o said...

cik emmie, pear asamboi tu macam mana rupanya? macam mana pulak nak membuatnya?

~cik emmie~ said...

m-i-o, pear asamboi tuh ialah puah pear yang di potong2 dan di gaulkan dengan asamboi merah... :) simple jer buat.. potong buah pear, then masukkan asamboi merah, gaul sampai buah pear jadi merah..:)

m-i-o said...

i see...thanks cik emmie! first time dengar pear asamboi ni. hihihi. ni kira amik konsep jambu batu letak serbuk asamboi le kan?

wallah! sedap, sedap, sedap! nanti pegi tesco nak cari buah pear :P

~cik emmie~ said...

ehehe..lebih kurang la..tapi nih pakai asamboi merah bijik2 tuh.. lagi sedap asamboi merah tuh lagi sedap la pear asamboi tu nanti... selamat mencuba..:)