Tuesday, November 15, 2011

:: SPM..SPM ::

Haih... bebudak form 5 tengah exam SPM skrang nih... nebes nyer...adoi... ahaha...

Kat FB, adik2 junior ku sibuk mengimbau kenangan masa diaorang SPM dulu-dulu... ehehe... akak nih dah tua sangat dah nak mengimbau kenangan... aku SPM taun 1999... 12 tahun yang lalu... mak aih... lebih sedekad...

result SPM aku sangat lah biasa2 sahaja.. untuk student SBP, result aku tuh cam sampah giler... ahaha... tapi syukur la.. pangkat satu lagi.. belas2 lagi aggregat...

nape ntah..dulu aku malas sangat study...yang aku reti dulu...TIDO!! Tido dalam kelas..Tido masa prep malam...tido masa prep petang... Tido lagi masa time riadah.... bila ntah masa aku study dulu... yang aneh nya..result aku not bad la... hmm..kalo aku rajin studi dulu mesti result aku gempak... ehehe...

masa SPM, aku ada personal tutor... yang pastinya personal tutor aku tuh one of best student kat sekolah aku... ehe.. tiap-tiap hari aku 'dipaksa' study... persoanl tutor aku akan buat pantauan dari jauh... (biasa la, time SPM tak boleh jumpa... :P) tapi aku nih memang kaki tido... aku ingat lagi ada satu hari tuh... esoknya nak paper Add Math.. malam sebelumnya lepas selak-selak buku ala kadar (belakon study depan spy personal tutor), balik asrama, aku terus pengsan alias tido mati... Roomates aku semua berusaha keras kejutkan aku bangun study tapi usaha diaorang gagal! Pagi nya aku dapat bebelan free daripada diaorang... nak tau result Add Math aku?? ahahaha... ~A~ ok!!.. 'berkat' tak study... :p

Best kan jadi aku..tak study pun dapat A... ehehe... aku dapat A sebab aku memang cepat paham Math.. kalo subjek lain aku tak study memang confirm la dapat E....macam Biology ngan Sejarah... ehehe... tiap kali test markah tak pernah lebih daripada 40... sadis giler... Subjek Sejarah gua paling lagend.. cikgu soh dok depan time subjek sejarah sebab nak kasi gua fokus & tak fail sejarah...memalukan jer..nasib baik bapak aku tak tau... ngeee...

Rindu la time sekolah... rindu kat kengkawan... suasana sekolah... zaman anak remaja...

No comments: