Tuesday, November 08, 2011

:: Tahun Sakit ::

Dah seminggu nih dok sakit pinggang... paling tak tahan bila duduk lelama dalam kater..nasib baik kampung hubby kat Muar jer..2-3 jam dari KL... kalo Kelantan ke Terengganu ke Kedah ke... surrender aku balik naik kater...

Dah lama tak sakit pinggang nih... tah la.. banyak tol penyakit datang bertandang kat badan aku semenjak dua menjak nih... allergy tak yah citer la..pantang salah makan sikit, mula la tergaru sana tergaru sini... bulan lepas paling teruk... Dah jupe Head of Dermatology sepital Prince Court pon still gitu jugak.. malas la aku nak jupe lagi..wat abis duet jer..baik aku g shopping...ahahaha...(marah laki aku..oppss)...

Manusia nih memang sifat dia tak pernah nak bersyukur kan? huhu

Dulu nak sangat badan berisi... dulu aku berlagak..makan banyak pun tak gemuk-gemuk.. sekarang nih Allah dah tarik nikmat tuh.. Tahun 2011...badan aku naik mendadak.. memang aku berselera sangat makan sekarang nih..aku cuba control but still badan aku naik...

Bila badan dah naik... penyakit mula datang... aku jadi cepat penat.. dulu santai-santai jer wat site valuation naik sampai tingkat 20..naik tangga tau.. sekarang nih..naik tingkat dua pun aku dah termengah-mengah...

Pertambahan berat yang drastik..10kg dalam beberapa bulan.. tumit aku tak mampu nak tampung berat badan aku... jadik nyer.. kalo berdiri lama or berjalan lama/jauh.. sakit tumit yang amat... even kalo duduk jer pun tumit boleh sakit... Hobi meronda/mentawaf/jalan-jalan cari pasal terpaksa di kurangkan...sebab tak tahan sakit tumit...huhu.. tak suka tau.. aku suka jalan-jalan.. uwaaa...

Sepanjang 2011 hingga november nih... aku dah pergi semua klinik yang ada kat Sri Damansara termasuk klinik gigi...:)

Mungkin aku perlu exercise..... pergi gym mungkin... hmmm....

4 comments:

bersama kak Es said...

mungkin juga kena reduce weight kot nak hilangkan sakit pinggang..

tapi setiap penyakit tu pasti ada ubatnya. Dan penyakit juga menghapuskan dosa2 kita jika kita redho dan selalu bersangka baik dgnNya:)

take care

bersama kak Es said...

mungkin juga kena reduce weight kot nak hilangkan sakit pinggang..

tapi setiap penyakit tu pasti ada ubatnya. Dan penyakit juga menghapuskan dosa2 kita jika kita redho dan selalu bersangka baik dgnNya:)

take care

~emmie marja~ said...

tu la Kak Es... selalu ingat yang sakit nih penghapus dosa..ringan sikit rasa sakit tu...

mamasita said...

ya la dolok kitak cekeding jak kinek tok dah berisi mek nangga..jaga kesihatan ok..