Monday, June 11, 2012

:: Gila - gila remaja ::

Assalamualaikum..

Hola..

Last Saturday, ikut hubby pegi kenduri kawin schoolmate dier.. kat JB.. majlisnya kat Sangkar Kristal.. INterseting wedding ceremony.. combination of modern and traditional... masa kat wedding tuh, ada sorang mamat yang nampak sangat-sangat la familiar...bila tanya hubby, hubby cakap mamat tuh budak UTM.. owh.. no wonder la cam familiar..pernah nampak kot dulu kat UTM...

Lama jugak aku dok pikir.. siapa dia? siapa dia? Finally!! Abang PARAM!! Ahaha... PARAM = Pasar Ramadhan.. bukan Param yang pelakon tuh tau...

Al-kisahnya.. dowlu2 masa zaman gila-gila remaja..aku dan beberapa orang sekutu aku.. C-yah, Yusmah, Rozie, Liyana.. sangat suka bagi gelaran kat orang-orang yang selalu sangat kitorang terserempak, terjumpa or ternampak sekitar UTM... especially kat PARAM...masa bulan puasa... ehehe.. tak senonoh tul perangai...

Dan.. mamat yang aku jumpa sabtu lepas adalah salah seorang daripadanya.. sebab muka dia ala-ala Shah In-Team (time dulu2 kan glemer giler).. muka dia melekat la kat 'hati' kitorang nih... terserempak/terjumpa/ternampak mamat nih hampir setiap hari kat PARAM... maka dapat la dia nama Abang PARAM... :)


Selain Abang PARAM.. ada jugak yang dapat nama Taufufa... sebabnya tiap kali jumpa dia, dia beli / bawak TAUFUFA... melekat terus.. walaupun akhirnya kitorang tau gak nama sebenar Taufufa, still jugak namakan dia Taufufa... dalam banyak-banyak nama nih, TAUFUFA yang paling kitorang ingat sekali... Syed Taufufa... ehehe

Ada kagi a few names yang aku dah tak ingat dah...

Rindu la UTM.. and those 'notty' days with my buddies.. Asiyah, Yusmah, Rozie n Liyana... :)





No comments: