Thursday, July 28, 2011

:: Kak emmie inggarrrr gilak...::

Assalamualikum...

Ari tok , aku nak jadi Kak Lehot lok sekejap... bukannya apa... dah lamak sik nengar kak lehot ngereco... al maklom lah diam di melaya..sekda redio Cats.fm..tedah...

Ari tok aku nak kelakar pasal jenis-jenis orang nok di inggar aku... sesapa terasa iboh kecik ati..ku sik kakar pasal tak orang...tok pandangan aku jak... dari pengalaman...

Aok lah..nok first sekali... jenis orang nok suka nganok orang belakang-belakang... depan kita bukan main bait nya kakar..tapi mun di belakang kita nang sik cukup ayek liur k nya nganok kita... contohnya ... si Leha (nama bulak) tengah kakar telepon ngan si Tipah (nama bulak juak), kak ya si eton (nama buka gik) ada dudok sebelah si Tipah, nengong jak Eton tok tek Tipah kakar di telepon ngan Leha... si Tipah tek nang suk jak rupa kakar ngan Leha... tapi , lekak meletak telepon dah abis kakar, alu si Tipah enceber muka nya..molah muka jaik... Aih... terbebek Eton nangga..maka baruk sesaat tek tetak-tetak kakar ngan Leha... paduhal tek eksen ajak.... Aih... Mun aku di tempat Eton alu sik cayak gik la aku ngan orang kedak ya... bila kakar ngan kita tek bagus manis jak rupanya..paduhal di belakang tek kita di kobeknya.... Sabar jak aku...

Jenis orang keduak... jenis orang suka berguro kasar tapi bila di guro nya tek pulang manas...aihh..pelik juak kedak ya... ko tek sik hal mun berguro kasar? mun dah sik dapat di embak berguro, iboh la kita gago nak ber guro ngan orang... ya jak caranya... paham? malas ku nak cerita panjang..paham-paham dikpun jak takorang sia..

Next, jenis orang nok suka 'mencarut' kata orang melaya..paham takorang apa mencarut? mun sik paham bukak kamus dewan.. Spesis orang kedak tok nang aku sik paham... nang bagey sekda gik word nok bagus kei sebut... dah jadi bahasa harian... aku sik mok naip words nok sik bagus ya..kenak tunok blog ku kelak... paham-paham tak orang empun sia... dari kecik, mekorang dik-beradik nang diharamkan nyebut words nok sik patutu di sebut... even word bodo pun sik boleh di sebut.. apa gik nok lain-lain ya... mun di dengar nyebut bodo, mulut kenak cabik mak pasya bapak sik merik duit belanja sekolah.. hmm... nok suka mencarut ya, coba insap gik takorang sia... nok suka ber'shit'2 berF-F di status FB pun aku inggarr juak... sik alah2... kenak berak bok tauk.. ditujukan untuk hosmet ku juak...mun paham sila take note.. :P

Last sekali, orang muka menjuz... tok ku malas gilak.. muka sik pandey senyum... aku tok jenis muka sekda perassan juak (bak kata adik aku), tapi sik la alu nak menjuz jak duakplohpatjam... kakar ngan orang pun sumak endak jak.. orang kakar bagus-bagus, nya nyaut nang kedak apa jak... aih.. ciri-ciri kedak arkitek projek aku...oppss..sori..:P

Ok la.. panjang juak ku ngerecho ritok.. mun ada org maca, makseh oi.... ehehe

4 comments:

Miziey said...

kamek suka mencarut!
inggar x ktk?
hahaha..
s#!t2!!

btw, salam kenal..
fes tyme g ctok..

~cik emmie~ said...

Miziey...aih.. sik bagus mencarut oi..inggar kmk nengar...ehehe.. boh mencarut di blog kmk jak ooo... ehehe..

salam kenal juak... singah2 gik...

Kathy Tuah said...

kmk pun inggar juak org kedak ya.. tang loba jak rupanya owh.. *tetiba jak rasa mok emo juak* adeh! huhu~

~cik emmie~ said...

kathy...ehehe..yalah oo..