Thursday, October 27, 2011

:: Oh! Perasan muda.. ::

Assalamualaikum...

Dah makin tua rupanya aku nih yer... hari berganti hari bulan berganti bulan tahun berganti tahun... tak terasa usia tu bertambah dari tahun ke tahun tapi aku masih rasa muda...hati muda.. aiseh..perasan sungguh... hmm.. bila tengok dekat group sekolah kat FB, baru la terasa tua...tengok junior-junior yang masa aku dah kuar skolah diaorang baru masuk Form 1, dah masuk universiti, dah keje, dah kawin.. baru tersentap.. TUA nyer aku nih... next year dah nak masuk 3 series..ehe.. tapi aku still rasa aku nih cam muda belia lagi... ahahahaha... tak boleh blah...

Mungkin di sebabkan beberapa faktor kot.. antaranya...

(1) lambat abis belajar... aku buat diploma dulu then keje beberapa taun baru sambung degree..so, lambat la abis belajar.. jadinya sekelas dengan junior-junior yang masa diaorang masuk tahun 1 aku jadi fasilitator time diaorang orientasi jabatan..ehehe..kantoi la aku kakak senior...:P

(2) kawin lambat... banyak sangat dugaan mencari jodoh nih... target nak kawen umo 26 taun.. sekali terlajak sampai 28 da... bila idup membujang sentiasa la terasa muda.. melepak pun dengan sepupu-sepupu yang muda-muda belia.. nak lepak dengan kengkawan, kengkawan semua dah kawen.... tu la pasal hati sentiasa terasa muda. pada hal tak sedar dah tua...ehe..

(3) walaupun dah kawen tapi blum ada baby.. haa.. ni lagi satu sebab nyer... bukan aku tak nak baby..tapi belum ada rezeki..sob..sob..sedey.. selalu jalan berdua jer dengan husband...mesti org ingat pengantin baru.. tak pun tengah bercinta...ahaha..perasan siot.. benci tul..:P

(4) orang yang baru kenal aku selalu cakap aku umur range 25.. tak lebih la... awet muda la katakan... berkat makan jamu nenek kebayan...oppss..tipu jer..ehe..

Walaupun perasan muda aku nih.. ada jugak la orang yang cakap aku nih..ehem..aku dan kawan-kawan aku nih macam orang tua... aku tak marah pun sebab memang aku tau aku dah tua pun.. apa ada hal? dengan umo aku yang dah nak masuk 3 series nih memang wajar la aku berpewatakan or berkelakuan yang sewajarnya... aish... takkan la masih nak terkinja-kinja tak tentu pasal macam masa zaman muda-muda dulu.. nak karok sampai terkeluar anak tekak.. udah-udah ler tu yer.. ingat la..usia makin meningakat..walaupun angka usia BERTAMBAH... jangka hayat kita semakin BERKURANG... ingat tu... beringat sebelum terlambat ye.. sekian.. wassalam...:)

No comments: